joi, 23 februarie 2012

Pui curry

600 gr. carne de pui (jumătăţi piept, copanele, fara piele)
2 linguri de ulei masline
1 ceapă medie , fin tocata
4 catei de usturoi, tocati
2 lingurite ghimbir, proaspat, tocat fin
1 lingurita chimen
1 roşie medie , tocata
1 lingura de coriandru,
1 ardei lingurita, negru macinat
1/2 linguriţă de sare
1/2 lingurita turmenic
1/4 lingurita de piper, ardei iute
1/2 ceasca  iaurt, fara grasimi
1/2 ceasca  de apă
1 lingura de suc ​​de lămâie
coriandru, proaspete, (opţional)
3 cani de orez (sau 6 Flatbread grâu integral)
1/2 linguriţă de seminţe de fenicul, zdrobit


 Taiati carnea in felii subtiri .

 Într-o tigaie mare incalzita puneti uleiul la incins. Adaugati bucatile de pui, gatiti timp de 5 până la 8 minute sau până când puiul este maro deschis, intorcand ocazional. Scoateţi carnea de pui din tigaie.


 Adaugati ceapa, usturoiul, ghimbirul, chimenul in tigaie. Reduceti focul la mediu. Gatiti timp de 6 până la 8 minute, amestecand frecvent.

Adaugati roşiile, coriandru, semintele de fenicul, piper negru, sare, turmeric, piper Cayenne optional. Gatiti pentru 2 minute, amestecand ocazional.

 Într-un castron mic,bateti cu un tel sau o furculita iaurtul.  Adaugati treptat amestecul de iaurt cu rosii, amestecand constant.

Adaugati carnea de pui şi apă. Se acoperă şi se fierbe timp de 20 de la 25 de minute sau până când puiul este fraged şi nu mai este roz .

Stropiti cu suc de lamaie si coriandru, dacă doriţi. Serviti cu orez sau felii de paine ( cu grau intreg).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu