joi, 23 februarie 2012

Maracuya, Grepfruit, Kiwi

Fructul pasiunii sau maracuya

Fructul pasiunii sau maracuya
Originar din Brazilia, fructul pasiunii sau maracuya se cultiva si in Florida, California, Hawaii si Noua Zeelanda. Sunt cunoscute peste 300 de specii ale acestei plante, insa doar 20 au fructe comestibile. Fructul pasiunii are forma rotunda sau lunguiata, coaja groasa, iar culoarea difera in functie de specie.
Datorita aromei deosebite, pulpa este des utilizata pentru a da gust bauturilor sau sosurilor. Semintele aflate in interiorul fructelor sunt comestibile.



Informatii nutritionale
Fructul pasiunii este o sursa bogata de vitamina C, vitamina A si fier. Semintele au un continut bogat de fibre, care imbunatatesc digestia. Vitamina A este importanta pentru sanatatea pielii, parului, pentru buna functionare a sistemului imunitar, cat si pentru vedere. Vitamina C ajuta la repararea tesuturilor, la prevenirea bolilor de inima si a cancerului. 1 fructul pasiunii (100 g) contine 64 de calorii.

Grepfruitul

Grepfrutul 
Daca esti un fan al citricelor este imposibil sa nu-ti placa si grepfrutul, care desi are un gust usor amarui intruneste toate beneficiile portocalei si mai adauga altele noi. Desi il poti consuma tot anul, trebuie sa stii ca perioada lui cea mai favorabila este in lunile de iarna si primavara. In latina el se numeste citrus paradisi.
Informatii nutritionale
Grepfrutul este o sursa excelenta de vitamina C, fibre, vitamina A, potasiu, folati si vitamina B5. De asemenea, contine si fitochimicale: liminoidele si licopenul.  1/2 grepfrut (123 grame) are 36,90 de calorii.

Kiwi

Kiwi 
Fiind considerat "un pachet de vitamina C", kiwi este o alegere excelenta pentru salatele de fructe. Are un aspect apetisant cu miez de un verde aprins intrepatruns de semintele negre si il putem gasi in magazine in orice anotimp.
Informatii nutritionale
Kiwi este o excelenta sursa de vitamina C, fibre, potasiu, magneziu, cupru si vitamina E.                     1 kiwi (76 grame) are 46,36 de calorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu