joi, 23 februarie 2012

Coacazele, Nuca de cocos, Papaya

Coacazele

Coacazele
Coacazele fac parte din familia afinelor, insa acestea pot creste atat in salbaticie cat si cultivate si ingrisite de catre oameni. Mult timp, coacazele au fost evaluate pentru capacitatea lor de a preveni infectarea tractului urinar. Studii recente sugereaza ca acest fruct, de asemenea, este benefic pentru sanatatea orala si gastrointestinal, pentru prevenirea formarii pietrelor la rinichi, prevenirea cancerului si scaderea colesterolului rau/LDL si cresterea celui bun/HDL.

Studii conduse de Universitatea din Scranton si nu numai au scos la suprafata faptul ca coacazele sunt o putere fitochimica, deoarece contin de 5 ori mai multi antioxidanti decat broccoli. Cand au fost comparate cu alte 19 fructe s-a descoperit ca coacazele contin cel mai inalt nivel de antioxidanti fenoli. Alte fructe bogate in fenoli: mere, grefrutul rosu, capsunele, ananasul, bananele, piersicile, lamaile, portocalele si perele.  1/2 pahar cu coacaze (47.50 grame) are 23,27 de calorii.

Nuca de cocos

Nuca de cocos
Multe persoane indragesc gustul nucilor de cocos. Le putem consuma in stare proaspata, sub forma de fulgi deshidratati, lapte sau ulei. In cazul unei nuci de cocos ajunsa la maturitate, pulpa este de culoare alba, crocanta, iar apa din interiorului ei este mai putina. Daca nuca de cocos este tanara, pulpa este mai gelatinoasa si contine mai multa apa in interiorul ei.

Nuca de cocos este o sursa importanta de vitamine, calciu, fosfor, magneziu, potasiu si lista poate sa continue.
100 grame de nuca de cocos (pulpa) are 350 de calorii.

Papaya

Papaya
Este delicios de dulce, cu o consistenta untoasa si este numit "fructul ingerilor".
Papaya este un fruct bogat in vitamina C si vitamina A. Alte componente continute sunt fierul, calciu. Are putine calorii si este foarte bogat in potasiu.
 1 fruct de papaya (304 grame) are 118,56 de calorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu