joi, 23 februarie 2012

Bananele, Capsunile, Caisele

Bananele

Bananele
Fruct dulce cu miez ferm si cremos, bananele vin preimpahetate in propria lor coaja de culoare galbena si pot fi consumate tot timpul anului. Cremoase si dulci, bananele sunt preferate de toate persoanele, de la copiii pana la varstnici. Practicantii de sportur de performanta apreciaza acest aliment pentru cantitatea ridicata de potasiu - sursa energiei naturale.
Informatii nutritionale
Bananele sunt surse nemaipomenite de vitamina B6, vitamina C, potasiu, magneziu si fibre. 1 banana (118 grame) are 108,56 de calorii.


Capsunile

Capsunile
Dulceata si frumoasa culoare a capsunelor pot face orice masa delicioasa si nu mira pe nimeni ca sunt atat de cunoscute si consumate.
Desi pot fi gasite in toata perioada anului, sezonul in care sunt pretutindeni si mai dulci ca oricand este din aprilie pana in iulie. 1 ceasca capsune (144 grame) are 43,20 calorii.

Caisele

Caisele
Caisele sunt acele fructe portocalii incarcate cu beta-caroten si fibre, care se numara printre vestitorii verii. Uscate, congelate sau in compot caisele pot fi consumate tot anul, insa parca mai bune sunt caisele proaspete care contin cantitati semnificative de vitamina C si A.
Informatii nutritionale
Caisele sunt o sursa excelenta de vitamina A, vitamia C, beta-caroten, fibre si potasiu. Acestea contin fitochimicale denumite carotenoide - compus care coloreaza in rosu, galben si portocaliu, fructele si legumele. Puternicul antioxidant licopen este unul din cele mai puternice carotide care se gasesc in caise. In plus, caisele ne ofera si cantitati importante de vitamina B, C precum si fosfor, magneziu, fier si calciu. Datorita fosforului aceste fructe sunt de mare ajutor persoanelor care au probleme cu memoria.                    1 caisa (35 grame) are 16,80 de calorii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu