joi, 23 februarie 2012

Despre ghimbir


 Ghimbirul este o planta originara din Asia, ale carei radacini sunt recunoscute atat in bucataria asiatica, precum si datorita varietatilor de remedii in care este folosit. Printre cele mai cunoscute beneficii ale acestei plante, folosite adesea in obtinerea unor remedii acasa, se numara problemele digestive, curatarea organismului de toxine, scaderea durerii si a febrei. Remediile naturale pe baza de ghimbir vin intr-o varietate de forma, intre care si ceaiul de ghimbir.


Ceaiul de ghimbir

Poti pregati ceai de ghimbir, atat din plante proaspete, cat si din ghimbir uscat. Pentru prima reteta ai nevoie de o lingura de ghimbir proaspat, dat pe razatoare, pe care il fierbi in doua cani de apa, timp de 15 minute. Este nevoie sa respecti durata de preparare, pentru a obtine o infuzie mai puternica ale carei efecte sa fie, de asemena, mai puternice. Daca vrei, insa, sa prepare ceai de ghimbir cu planta uscata, trebuie sa adaugi un sfert de lingurita de pudra de ghimbir, in 2 cani de apa clocotita. Daca ti se pare ca aroma de ghimbir este prea neplacuta sau puternica pentru gustul tau, incerca sa indulcesti ceaiul cu o lingurita de miere.

Ghimbirul este un remediu recunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra stomacului si a tranzitului intestinal, ajutand la combaterea disconfotului digestiv. Daca bei o cana de ceai de ghimbir in fiecare zi, vei observa cum iti rezolva problemele cauzate de gazele intestinale sau de tractul digestiv. Ceea ce inseamna ca organismul tau va asimila mai multi nutrienti din alimentele pe care le consume si, in mod natural, vei asimila un numar mai mic de calorii.

Ghimbirul poate avea efect negative asupra calitatii sangelui, de aceea este recomandat sa nu bei ceai de ghimbir daca folosesti medicamente pentru subtierea sangelui sau daca ai pierdut o cantitate considerabila de sange. In plus, nu este recomandat consumul de ghimbir in scopuri medicinale pe durata sarcinii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu