joi, 23 februarie 2012

Pepenele verde, Pepenele galben, Prunele

Pepenele verde

Pepenele verde 
Pepenele verde este unul dintre cele mai iubite fructe din timpul verii. Desi poate fi gasit in magazine pe toata perioada anului, sezonul acestor fructe este vara, cand pepenele verde este mai dulce si de foarte buna calitate.
Informatii nutritionale
Pepenele verde este o sursa excelenta de vitamina C. Este, de asemenea o buna sursa de vitamina A, vitamina B6, tiamina (vitamina B1), potasiu si magneziu. 1 ceasca de pepene cubulete (152 grame) are 48.64 calorii .

Pepenele galben

Pepenele galben
Nu este de mirare ca pepenele galben este unul dintre cele mai consumate fructe din lume, deoarece are o aroma si savoare aparte si un numar foarte mic de calorii. Pepenele galben este o sursa excelenta de vitamina A deoarece contine beta-caroten, care odata ajuns in organism poate fi transformat in vitamina A.
Informatii nutritionale
Pepenele galben este o sursa excelenta de vitamina A si C. De asemenea, este o sursa foarte buna de potasiu, fibre, vitamina B3, B6 si folati. 1 pahar cu pepene galben (160 grame) are 56 de calorii.


Prunele

Prunele 
Exista putine fructe cu o culoare la fel de frumoasa si sunt la fel de suculente si gustoase precum prunele. Sezonul lor se extinde din mai pana in octombrie.
Informatii nutritionale
Prunele sunt o buna sursa de vitamina C, vitamina A, vitamina B2, potasiu si fibre.
1 pruna (66 grame) are 36,30 calorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu