vineri, 24 februarie 2012
Pranz sanatos
Pentru masa de pranz se pot utiliza glucide rapide (miere, zahar brun) si semirapide, pentru a se evita destocarea proteinelor si pentru a compensa oboseala organelor solicitate in timpul zilei.
Puteti completa echilibrul nutritional cu alimente bogate in proteine animale, cu un continut scazut de lipide:carne de pasare (pui, curcan, prepelita); alimente ce contin proteine vegetale si glucide compleze: linte, fasole, mazare, fasole teci, morcov, vinete, broccoli, varza; o bautura nealcoolica: apa minerala naturala, ceai verde sau negru, cafea.
Exemplul 1
-200g carne de pasare inabusita, grilata
-200g de legume la gratar (vinete, dovlecei, ardei) sau morcovi, broccoli la abur
-apa minerala naturala, ceai verde, cafea neagra filtru
Exemplul 2
-150g spaghete din grau dur si quinoa asezonate cu sos de ulei de masline extravirgin cu peperoncino si tomate, presarate cu parmezan
-budinca de orez basmati cu branza de capra
-apa minerala naturala, cafea neagra espresso
Exemplul 3 – pranz de post
-salata de andive asezonata cu vinegrata de ulei de masline extravirgin si cusuc de lamaie sau otet balsamic
-200g tofu (branza de soia) asezonata cu sos de soia, tamarind
- apa minerala naturala cu suc de lamaie, ceai verde
http://www.doctormenci.ro/
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu