joi, 23 februarie 2012

Guava, Lamaia, Merele

Guava

Guava
Fructul de guava are forma de para si este de culoare verzui-galbui, iar miezul este portocaliu spre roz. Coaja nu este comestibila. Aroma sa este asemanatoare cu cea a capsunilor. Este un fruct bogat in vitamina C si este de obicei consumat ca atare sau sub forma de suc.

Fructul are un continut bogat de vitamina A si C. Guava contine mai multa vitamina C decat portocalele. De asemenea, guavele mai contin si calciu, prezent de obicei in cantitate mica in celelalte fructe.
 100 g de guava contine 70 calorii.


Lamaia

Lamaia
Nu vei alege lamaia ca gustare intre mese, insa nici nu putem sa trecem cu vederea peste beneficiile pe care le poate aduce.
Informatii nutritionale
Atat cele galbene, cat si cele verzi (limes) le gasim pe tot parcursul anului si sunt o sursa bogata de vitamina C. 1/4 ceasca zeama de lamaie (61 grame) are 15,25 de calorii.


Merele

Merele - Informatii nutritionale
Merele sunt o sursa importanta de fitonutrienti, printre care se gasesc: flavonoizii si fenolii. In comparatie cu celelalte legume si fructe, merele au cea mai mare concentratie de compusi fenolici si cele mai mari cantitati de fenoli liberi. De asemenea, merele sunt o sursa importanta de antioxidati. Cantitatea de antioxidanti dintr-un mar cu coaja cu tot este de 100 g, cantitate echivalenta cu 1500 mg de vitamina C.  1 mar (138 grame) are 81,42 de calorii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu