joi, 29 martie 2012

Vrei să reduci grăsimea abdominală?

Potrivit cercetătorilor de la Wake Forest Baptist Medical Centre, legumele, fructele şi fasolea conţin fibre solubile şi vă pot ajuta la reducerea grăsimii abdominală.

În plus, o activitatea fizică moderată a determinat o scădere de 7,4% a ratei de acumulare a grăsimii abdominale în aceeaşi perioadă de timp.
"Ştim că o burtă mare este asociată cu creşterea tensiunii arteriale şi cu apariţia diabetului zaharat, precum şi a bolii de ficat gras", a declarat Kristen Hairston, profesor asistent de medicina internă la Wake Forest Baptist şi conducătorul studiului.

"Studiul nostru a constatat că efectuarea câtorva modificări mici pot avea un impact mare de sănătate", a adăugat el.

 Cercetătorii au urmărit, vreme de 5 ani, dacă factorii determinanţi ai stilului de viaţă, cum ar fi dieta şi frecvenţa de exerciţiilor fizice, se pot asocia cu o schimbare în grăsimea abdominală a afro-americanilor şi a hispanicilor americani.

La începutul studiului, care a implicat 1.114 persoane, participanţii au fost consultaţi medical, au răspuns la un chestionar despre stilul de viaţă, şi li s-a făcut o scanare cu computerul tomograf.
Cinci ani mai târziu, procesul a fost repetat.

Cercetătorii au descoperit că aportul crescut de fibre solubile a fost asociat doar cu scăderea grăsimii viscerale acumulate, nu şi grăsimii subcutanate.

"Există dovezi irefutabile că mărirea numărului de fibre solubile consumate, dar şi creșterea frecvenţei practicării exerciţiilor fizice conduc la  reducerea grăsimii abdominale, deşi încă nu ştim cum funcţionează", a spus Hairston.

 Rezultatele au fost publicate în data de 16 iunie în ediţia on-line a revistei Obesity.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu