joi, 29 martie 2012

Cum să scapi de retenţia de lichide

Retenţia de lichide, cunoscută şi sub numele de edem, este o afecţiune în care ţesuturile corpului reţin o cantitate prea mare de lichide, rezultând aspectul de umflare.

Deşi retenţia de lichide se poate manifesta în orice parte a corpului, este cel mai vizibilă atunci când apare în zona picioarelor şi a mâinilor.

Puteţi reduce această afecțiune prin mai multe moduri:

 

Modul 1:

Reduceţi aportul zilnic de sare sub 2.300 mg, aşa cum recomandă Centers for Disease Control and Prevention.

Excesul de sare din organismul vostru va atrage şi reţine apa, crescând riscul de retenţie a lichidelor, dar şi cel de hipertensiune arterială. De asemenea, sarea va atrage excesul de apă în fluxul sanguin.

Modul 2:

Încercaţi remediile naturiste pentru eliminarea excesului de apă.

Universitatea din Pittsburgh recomandă plantele aromatice care sunt considerate a avea proprietăţi diuretice, cum ar fi rozmarinul, ienupărul, splinuţa, frunzele de păpădie, pătrunjelul şi buchu.

Modul 3:

Masaţi cu grijă, în direcţia inimii, zona umflată. Această mişcare poate ajuta drenarea apei din ţesutul afectat.

Modul 4:

Beţi zilnic 8-9 pahare de apă. Când sunteţi hidrataţi, se diminuează riscul de a reţine apă, susţine State Government of Victoria's Better Health Channel.

Modul 5:

Discutaţi cu medicul dumneavoastră despre medicamentele diuretice. Acestea cresc cantitatea de urină eliminată, ajutând la eliminarea retenţiei de lichide.

Sursa: livestrong.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu