marți, 3 aprilie 2012

Remedii sanatoase impotriva durerilor menstruale

Toate femeile s-au confruntat la un moment dat cu dureri menstruale şi au dat iama la farmacie pentru o "pilulă" magică.
Dar ai idee câte tratamente miraculoase pentru cumplitele crampe menstruale găseşti în debara?


Află mai jos câteva remedii sănătoase, simple şi accesibile împotriva durerilor din timpul menstruaţiei.

Bea multă apă



Poate îţi sună banal, dar apa este primul şi cel mai sănătos remediu în timpul menstruaţiei, pe care nu ar trebui să îl treci cu vederea şi nici să îi subestimezi valorile.


Apa nu facilitează eliminarea mai rapidă a sângelui menstrual, dar te scapă de durerile pelvine prin faptul că, urinând mai des, eviţi astfel reţinerea apei în organism şi implicit balonările care produc durerile menstruale.
Este recomandată apa călduţă, pentru că lichidele calde facilitează circulaţia sanguină şi relaxează durerile musculare.


Pentru un surplus de apă, încearcă să consumi mai multă salată verde, castraveţi, ţelină sau pepene în această perioadă.

Ia-ţi doza de calciu



În perioada menstruaţiei, prin sângerările puternice se pierde o mare cantitate de calciu din corp - sângele menstrual poate conţine de 30 de ori mai mult calciu decat cel normal -, de aceea este recomandat să consumi mai mult calciu decât de obicei.


În plus, acest mineral esenţial organismului reduce efectele dureroase ale crampelor menstruale. Se recomandă să consumi în medie 1,000 miligrame pe zi de calciu, pe care îl poţi găsi în produsele lactate, legumele cu frunze verzi, susan, migdale etc.

Consumă scorţişoară



Cu toţii ştim cât de bun este vinulul fiert cu puţină scorţişoară. Dar poate nu la fel de familiare ne sunt valorile terapeutice ale acestei mirodenii înţepătoare.


Folosită de foarte mult timp în tratarea răcelilor şi a diverselor alergii, scorţişoara este un bun antiinflamator ce calmează articulaţiile inflamate şi ameliorează durerile de burtă.


În plus, este o importantă sursă de fibre dietetice, calciu, fier, precum şi magneziu şi ameliorează simptomele menstruaţiei.


Bea două -trei căni de ceai cu scorţişoară pe zi.

Bea ceai de ghimbir



Şi ghimbirul are proprietăţi terapeutice surprinzătoare. Un condiment versatil, pe care îl poţi folosi şi în mâncare, şi în băuturi, ghimbirul este un bun medicament pentru flatulenţă, greţuri, dureri colice de intestine şi pentru stomac, aceasta pentru că stimulează receptorii stomacali, transmiţând o senzaţie de căldură la nivel gastric.


Pisează o bucăţică de ghimbir într-o ceaşcă cu apă fierbinte. Ceaiul acesta îţi va fi miraculos.

Consumă papaya



Supranumit şi "fructul ingerilor", papaya a devenit foarte căutat pentru beneficiile sale mai ales în menţinerea frumuseţii.


Bogat în magneziu, potasiu, fier, calciu şi vitaminele A, C şi E, papaya conţine chiar mai mult beta-caroten şi decât morcovul. Iar asta nu e tot. Papaya conţine enzime cu roluri digestive, antiinflamatoare şi analgetice, aşadar calmează crampele insuportabile din această perioadă.

Mai multe alimente sănătoase



O alimentaţie precară duce în mod inevitabil la deficite de vitamine şi minerale necesare organismului, ceea ce poate amplifica simpomele mestruale.


Poţi apela la suplimentele nutriţionale cum sunt cele de vitamine, dar nu sunt nici acestea foarte sănătoase, sau poţi să începi să te hrăneşti mai sănătos. Iată o listă cu alimente lipsite de niciun fel de efecte adverse.
- orez brun conţine vitamina B6 care reduce balonarea
- nuci, migdale, seminţe de dovleac sunt toate bogate în magneziu şi ameliorează crampele
- uleiul de măsline şi broccoli conţin vitamina E şi ajută la reglarea nivelului hormonal
- carnea de pui, peştele şi legumele verzi proaspete conţin fier, care se pierde în timpul menstruaţiei

Comprese cu apă... fierbinte



În cazul în care crampele menstriale persistă mult timp după baia fierbinte, poţi continua "tratamentul" stând în pat. Umple o sticlă de apă fierbinte şi aplic-o pe abdomen. Căldura va ajută circulaţia sanguină şi temperează durerea.


În loc de sticlă, poţi confecţiona o perniţă pe care să o umpli cu sare sau orez şi pe care o poţi încălzi în cuptorul cu microunde. Ai grijă, nu supraîncălzi perna. Las-o să se răcească puţin dacă este necesar.

Fă exerciţii



Ideea de a face exerciţii atunci când simţi că îţi vine să urli de durere probabil că nu te încântă prea tare. Dar dacă îţi spunem că puţin aerobic îţi va lua durerea cu mâna?


Ei bine, chiar aşa se întâmplă, pentru că efortul fizic produce endorfine, acre amortizează durerea în mod natural.


Încearcă totuşi exerciţii mai simple şi mergi pe jos mai mult decât de obicei.
 
Află cele 6 motive pentru care ar trebui să te apuci de sport.


În timpul menstruaţiei, este recomandat să eviţi mâncarea de tip fast-food, mâncărurile grase, dulciurile - în special ciocolata -, alcoolul, cafeina şi băuturile carbogazoase.
 




Sursa: Remedii sănătoase împotriva durerilor menstruale - Sănătate sexuală | Unica.ro http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/remedii-sanatoase-impotriva-durerilor-menstruale-15059.html#ixzz1qx8PYwxh

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu