vineri, 11 mai 2012

Greutatea ideală

Ascultaţi semnalele organismului

Ştiţi care este greutatea dumneavoastră ideală? Puteţi ajune la aceasta dacă ţineţi cont de semnalele corpului dumneavoastră şi fără a vă supune vreunui regim alimentar.

Greutatea ideală nu reprezintă un număr pe scala cântarului. Mai degrabă este exact greutatea la care vă simţi oricând bine în pielea dumneavoastră. Uitaţi de număratul caloriilor şi ascultaţi de senzaţia de saţietate a organismului!
  • Nu mâncaţi în permanenţă după regulile stricte ale dietelor
    Greutatea ideală la care vă simţi bine este individuală şi, în mare parte, este determinată genetic. Prin urmare, este diferită la fiecare persoană. Important este să uitaţi de stricteţea număratului de calorii! Mâncatul după reguli stricte de dietă şi obiceiurile alimentare restrictive timp îndelungat ne-au determinat treptat să pierdem legătura cu corpul nostru.

    Obiceiurile alimentare restrictive aplicate timp îndelungat au repercursiuni importante asupra metabolismului şi astfel, aportul energetic scade dramatic, corpul adaptându-se la starea de foame. Reluarea vechilor dumneavoastră obiceiuri alimentare, duce la apariţia efectului Yo-yo. Având în vedere că organismul foloseşte încă „energia de rezervă“.
  • Căutaţi să găsiţi starea de bine a corpuluil dumneavoastră
    Un motiv pentru aceasta este că, în conştiinţa multor oameni, greutatea proprie confortabilă se pierde în faţa idealului de siluetă exagerat de subţire. Dorinţa de a avea o talie de invidiat este deseori asociată cu ideea de a fi atractiv. Prin urmare ascultaţi de senzaţia de saţietate şi conştientizaţi nevoile de bază ale corpului dumneavoastră – o alimentaţie, ce conţine toate substanţele nutritive esenţiale, face corpul să funcţioneze eficient şi dă o stare de bine.

    Frustarea şi o proastă dispoziţie sunt inevitabile atunci când vă negaţi tot timpul dreptul la ciocolată sau pizza. Îngăduiţi-vă să vă satisfaceţi dorinţele mâncând cu măsură. Aseasta vă face bine sufleteşte şi nu vă pune în pericol silueta.
  • Fără sacrificii
    Gandiţi-vă că mulţumirea legată de propriul corp şi sentimentul de armonie cu sine, are doar foarte puţin de a face cu kilogramele de pe cântar. Dacă vă alimentaţi sănătos, practicaţi sport în mod regulat şi învăţaţi să vă bucuraţi, vă veţi simţi confortabil în propriul corp, fără sacrificii.

    Restricţiile stricte impuse legate de greutate sunt inutile – atâta timp cât greutatea dumneavoastră este una sănătoasă şi corpul dumneavoastră primeşte tot ce îi este necesar, câteva kilograme în plus sunt în ordine!
  • Menţineţi-vă greutatea ideală
    Având în vedere că senzaţie de saţietate apare după 15 - 20 de minute, trebuie să alocaţi timp suficient pentru a mânca. Bucuraţi-vă de fiecare muşcătură în mod conştient şi beţi o înghiţitură de apă minerală – care umple suplimentar stomacul. Asiguraţi-vă că pe parcusul zilei luaţi cinci mese mai mici. În acest mod evitaţi poftele alimentare, nivelul glicemiei rămâne constant şi corpul este alimentat constant cu energie.

    Nu este indicat să abuzaţi cu mâncatul după instalarea sentimentului de saţietate – procedând altfel, în timp, câştigaţi în greutate. Încercaţi să nu aveţi farfuria plină, ci luaţi doar cantitatea de mâncare pe care o puteţi mânca. Mâncarea reprezintă deseori o recompensă, confort şi ocupaţie la un loc – astfel asiguraţi-vă că nu mâncaţi când sunteţi stresaţi, suferiţi sau din plictiseală. În loc de aceasta puteţi vorbi cu un prieten, să citiţi o carte sau să faceţi un set de exerciţii.

    De asemenea nu ar trebui să mâncaţi în timp ce mergeţi sau când staţi în picioare. Mesele dumneavoastră trebuie sa aibă loc în linişte şi stând jos – astfel simţiţi cu adevărat senzaţia de saţietate! Dacă aveţi o senzaţie de foame, beţi apă, deoarece indiciul de foame poate fi de multe ori doar unul de sete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu